1 Iunie, Ziua Porților Deschise la Clubul Nautic Român

Comunicat de presă

Constanţa, 29 mai /- Clubul Nautic Român organizează pe data de 1 Iunie, o conferinţă de presă la baza sportivă din Techirghiol, de la ora 09.30, cu ocazia Zilei Porţilor Deschise, eveniment public de prezentare a portofoliului de proiecte şi de promovare a sporturilor pe apă şi pe plajă.

Activităţile se vor desfăşura vineri, începând cu ora 10.00, în incinta bazei sportive a Clubului Nautic Român, din oraşul Techirghiol, str. Dr. Victor Climescu nr. 15, pe lac şi pe plajă şi sunt destinate pasionaţilor de mişcare în aer liber, indiferent de vârstă sau de abilităţi sportive.

Evenimentul este deschis copiilor, elevilor, studenților, grupurilor organizate şi profesorilor de la unităţile de învăţământ din Constanța, Techirghiol, Eforie, Agigea, Cumpăna şi Tuzla şi ai partenerilor instituţionali ai Clubului Nautic Român, de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, din Constanţa, Universitatea Ovidius, Academia Navală Mircea cel Bătrân, Universitatea Maritimă, Garda de Coastă, Comandamentul Flotei şi Statul Major al Forţelor Navale.

Voluntarii, antrenorii şi instructorii Clubului Nautic Român îi vor iniţia sau îi vor acompania pe vizitatori, după caz, în tainele sporturilor nautice sau în jocurile marinăreşti.

De asemenea, cu această ocazie, va fi deschisă prima sesiune a Cursurilor pentru conducătorii de ambarcaţiuni de agrement, cu motor şi vele.

Organizarea celei de-a III-a ediţii a Festivalului Naţional al Sporturilor Nautice şi pe Plajă, programată a se desfăşura în zilele de 1, 2 şi 3 iunie, în oraşul Techirghiol, la disciplinele: Yachting, Stand Up Paddle (SUP), Windsurfing, Kitesurfing, Înot în ape deschise, Caiac, Trasul de parâmă, Aruncarea bandulei la punct fix, Badminton şi Volei pe plajă, a fost anulată, pe fondul lipsei de implicare şi susţinere manifestată de administraţiile publice locale, care au primit cereri de finanţare în baza legislaţiei specifice. Evenimentul, înscris încă de la debut în calendarele competiţionale anuale ale Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport (DJTS) Constanţa, Federaţiei Române de Yachting (FRY) şi Federaţiei Române Sportul pentru Toţi (FRST), a reunit, la fiecare ediţie peste 450 de participanţi, sportivi amatori şi de performanţă.

 

Ofiţer de presă

Narcis GAIDARGIU

 

Foto: Narcis Gaidargiu

Drept exclusiv de difuzare: Clubul Nautic Român©

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.