Oceanic Club luptă pentru viaţa unui delfin nou-născut eşuat pe plaja din Constanţa

de Dan Mihăescu

 

Voluntarii Centrului de salvare a delfinilor, din cadrul ‘Oceanic Club’, depun eforturi deosebite pentru a salva un pui de delfin în vârstă de o zi care a fost găsit pe o plajă din Constanţa, în cursul după-amiezii de vineri.
Directorul executiv al organizaţiei ecologiste ‘Oceanic Club’, biologul Răzvan Popescu-Mirceni, a declarat  sâmbătă, 21 mai , în exclusivitate pentru  Magazin Nautic, că povestea puiului de delfin pierdut la câteva ore de la naştere de mama sa este deosebit de tragică.

‘Practic ne aflăm într-o situaţie fără precedent. Puiul, o femelă  din sub-specia Marsuin, s-a pierdut de mama sa, la câteva ore după ce a fost născută şi a eşuat pe o plajă din nordul oraşului Constanţa. În esenţă, a avut mare noroc că a fost găsită repede de un trecător care a alertat Serviciul Unic 112. Aceştia au contactat Oceanic Club şi astfel am preluat ‘orfana’ în grijă. Acum am mutat-o într-o piscină gonflabilă unde îi asigurăm apa de mare necesară fără a fi în pericol să se înece şi o hrănim cu seringa administrându-i un amestec de lapte praf pentru prematuri în combinaţie cu vitamine, peşte şi alţi compuşi nutritivi.A petrecut deja o noapte, în grija noastră şi pot să vă spun că deocamdată îşi menţine toate funcţiile biologoce la parametri normali, dacă luăm în calcul şi stresul pe care l-a resimţit în cele 24 de ore de la naştere. Deocamdată trebuie să o  învăţăm să mănânce şi mai apoi să înoate şi să respire. Medicii veterinari s-au pronunţat că are şanse mari să supravieţuiască pentru că este un ‘bebeluş’ robust, dar … cele mai importante sunt următoarele 72 de ore din viaţa sa’, a precizat Mirceni.
Biologul a mai spus că în zilele următoare echipa de voluntari de la Oceanic Club va ieşi în larg cu o barcă, pentru a identifica posibilul grup din care provine şi de care s-a pierdut.

‘Problema este că trebuie să-i găsim exact familia lui pentru că altfel nu este acceptat, îl izgonesc şi nu are şanse mari de supravieţuire, pentru că trebuie învăţat să prindă peşte. O să vedem. Dacă nu reuşim să-l redăm mediului natural poate că o să-l adăpostim la Delfinariu, într-un bazin separat’, a adăugat Popescu-Mirceni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.